2009. május 7., csütörtök

Képeink eljutottak Párkányba isÖsszmüvészeti fesztivál Párkányban
Az első alkalommal megrendezett Forma fest kiötlője Trencsik Pál. Neki, segitőinek a Jóvilágvan zenekar tagjainak és baráti körének köszönhetjük merészségüket. Az ötletet kezdetektől támogatta Párkány városa. Első nap április 4.-én, reggel Graffiti live act, szoborkiállitás (Baranyovics Borisz), óriás kartonlapok, televizió és mikrohullámsütők várták az alkotók hangulatának szineit, formáit. Grazzel zenéje és a Butik szövege gondoskodtak a lazább, Street artos kedélyállapotról. Valamint a nonstop teaház várta az irodlamora, na és persze a teára szomjazókat. A slam poertry keretében meghalgathattuk Baranyovics Borisz verseit és Schreiber László novelláit, egy underground Dj-vel aláfestve. Majd a kultúrház kistermében figyelő tekintetekre vártak a felszögelt müalkotások. Kiállitók: Festmények: a Kassai Márai Sándor Gimnázium diákjai (Szunyog Júlia, Csernok Barnabás, Bocsárszky Zsolt) valamint több helybéli fiatal (Szabó Máté, Horváth Gábor, Lajos és Dóri, ifj. Lukács Attila, Lo eková Natália, Markó Csaba, Baranyovics Borisz), Fotók: (Puskás Ivett, Lukács Attila, Želinsky Miroslav), Filmek: (Molnár Csaba).
Este 6-tól hajnali élvezhettük a zenekarok előadásait: A budapesti Traffik (hip-hop), az esztergomi Club Era (folk, accoustic jam band), a dunaszerdahelyi Jönvukk (hip-hop), a pákányi Jóvilágvan (folk, funk, fusion), az esztergomi Szépülő városközpont (poprock), a budapesti Crash Blues Band (blues, jazz, folk), valamint a Kőbányi Zenestúdió második osztálya (jazz) Fekete István vezetésével.
Személy szerint úgy gondolom, hogy a kisérlet pont akkorát robbant, ahogyan egy első összmüvészeti találkozónak kell. Családias hangulatban telt ez a fiatalos egy napos fesztivál. A főszervező Trencsik Pál szavait idézve "A feszt legfőbb célja a találkozás volt.". Kapcsolatteremtés a közönség és a müvészet közt. Örülünk, hogy ottlehettünk. Meglepően barátságos, értelmiségi emberekkel találkozhattunk. Sok szerencsét kivánunk a következőkben is.
A képeink még május 10.-ig megtekinthetők a párkányi hidörházban.
irta: Szunyog Júlia

16 megjegyzés:

 1. kellemes dolog lehetett.

  VálaszTörlés
 2. hidd el, nagyon az volt : - )

  VálaszTörlés
 3. legyen idén is. kedvet kaptam ;)

  VálaszTörlés
 4. tudtommal ez idén volt? :-)

  VálaszTörlés
 5. ez milyen kérdés kapor :-D
  amugy ja, most volt egy hónapja :-D

  VálaszTörlés
 6. Névtelen írta, hogy: legyen idén is.
  ezért kérdeztem, hogy idén volt. ha idén már volt akkor miért legyen idén is? tudtommal ilyesmit 1 éves ciklusokban szoktak megszervezni... :-)

  VálaszTörlés
 7. ja, csak a "tudtommal" szót még kérdésbe soha nemtapasztaltam... és elég furán hangzik...

  VálaszTörlés
 8. +minek kérdezed, ha tudod :-D

  VálaszTörlés
 9. kár hogy felénk ilyen nincs.(vagy ti tudtok hasonló kezdeményezésekrol?)én ugy vettem eszre hogy felénk egyedul a graffitis/ezt lehet rosszul írtam/ eksnok vannak elterjedve.

  VálaszTörlés
 10. zsolti: igen, én megértelek.

  barna: én sem tudok ilyesmiről. Szlovákia keleti részére minden pár éves késéssel jut el, ha egyáltalán eljut. Figyeld meg, még a havazás is késett nyugathoz képest.... :-D És akkor jönnek azzal, hogy HLAVNÉ MESTO KULTURY 2013 blabla, ezt is a KASARNE-nak köszönhették, amit szépen be is zárattak miután megnyerték nekik, aztán tuti szépen zsebrevágták a lóvét oszt gya mexico, vagy ilyesmi.
  ...
  szégyen!!!

  VálaszTörlés
 11. hát voltak ilyesmi eksönök, amíg volt KASARNE KULTURPARK... Autóbusz, villamos festés stb...
  Amit Barna említett, hogy graffiti/street art jam-ek, azok vannak, általában 2 naposak.. Ha lesz valamilyen, szólok, és megpróbálkozhatunk ott is valamit alkotni (mert ugye itt nemcsak az olyan "tipikus" grefitiről van szó, mert sokan azt hiszik hogy...) ...Erről most tudnák bővebben is diszkutálni, sőt, ehez a témához akár fórumot is lehetne nyitni, de nemtudom kit érdekel, illetve kit nem...
  szóval egyenlőre befejeztem :-)

  VálaszTörlés
 12. öhm.. azt hittem h 2008-as eksön volt. akkor jövőre.

  fórumtémát akkor lehetne nyitni, ha valaki szembe tudna szállni a véleményeddel. ezzel szemben viszont, a tényekkel (itt legalábbis) mindenki tisztában van, és egyetért.

  VálaszTörlés
 13. azokat nemértem akik nemértenek egyet... de oké, névtelen :-D aztse tudom hogy szólítsalak :-D
  de oké :-D

  VálaszTörlés
 14. szólítsatok nagyinak

  VálaszTörlés
 15. Bab,annyira átlátszó vaaaaaaaaaagy
  :D:D
  (kac-kac.Vagyis bocs..Nagyi)

  VálaszTörlés