2009. január 17., szombat

Nyári képzőművészeti tábor, Hatfa

Csoportkép
Egy adósságot törlesztünk. Egy rövid beszámolót teszünk közzé a nyári képzőművészeti táborról. Igaz, hogy egy "kicsit" késtünk a beszámolóval, de hát engedtessék meg, hogy egy mondással védekezzünk: jobb később,......
A nyári tábor helyszíne Hatfa volt, és a tábort a Botorkáló Polgári Társulás szervezte, de a legnagyobb érdem és köszönet mindenért Simon Líviát illeti. A táborban szekciók, vagyis inkább igazi kis műhelyek működtek, és bizony sokszor még késő este vagy éjszaka is kattogott a présgép. Igazi felszabadult munka folyt a műhelyekben. A művészeti műhelyek megtervezésénél arra is figyeltünk, hogy a klasszikus képzőművészeti felfogás, az iparművészet vagy inkább a hagyomány, és az új média műfaja is jelen legyen: grafikai műhely (sokszorosító eljárások: száraz tű, rézkarc, linó), festészet (rajz, pasztell, akrill), kerámia (fazekasság és iparművészet, korongozás, felrakás), tér (újmédia: installáció, koncept art, land art). Voltak természetesen kiegészítő programok is: ellátogattunk Borsiba, rajzoltunk a nagykövesdi várban, és fürödtünk a Karcsában. A tábort, méltóképpen egy kiállítással zártuk be, melynek a megnyitást követően több héten keresztül a városi Művelődési Központ adott otthont Királyhelmecen.
(Táborlakók! várjuk a véleményeket)

8 megjegyzés:

 1. Nagyon jó volt a tábor, remélem, hogy ez éven is lesz és valahogyan kispekuláljuk, hogy működhessen az éjszakai műhelymunka :-)))

  VálaszTörlés
 2. nagyon jó lenne ha nem lennének semmilyen újítások, vagy új szabályok,mert szerintem ez a tábor így ahogy volt nem csak a "pulyának",hanem a vezetőknek is megfelelt.lehet,hogy tévedek. nagyon jó volt,remélem lesz ezéven is..
  flóra voltam.

  VálaszTörlés
 3. még nem is láttam, h flóra irta és már tudtam h flóra irta. nem voltam. de ha lesz, megyek.
  zsázsizsá

  VálaszTörlés
 4. Nekem is tetszett, én is megyek:)

  VálaszTörlés
 5. van olyan, aki nem megy???
  báááb

  VálaszTörlés
 6. akkor az éven nem leszszsz? :-((

  VálaszTörlés